Oranjemarine

Volvo Penta

Home / Volvo Penta

Volvo Penta

Oranjemarine is meer dan 25 jaar gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en verkoop van Volvo Penta.

Voor Volvo Penta is het doorontwikkelen van motoren en accessoires een fundamenteel proces dat nooit ophoudt.

Vandaar dat Volvo Penta er hard aan werkt om het varen plezieriger, meer ontspannen en zo eenvoudig mogelijk te maken. Al meer dan honderd jaar lopen zij voorop met het ontwikkelen van baanbrekende uitvindingen zoals dieselmotoren die grote prestaties leveren, compressortechnologie, Aquamatic hekaandrijving, de Douprop, de IPS en de Joystick.

Maar zorgeloos varen bestaat uit meer dan geoptimaliseerde aandrijfsystemen en slimme accessoires. Het draait ook om gemoedsrust. Daarom geven we prioriteit aan kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu in al onze producten. Oranjemarine gebruikt daarom originele Volvo Penta onderdelen bij de reparatie of service aan uw Volvo Penta motor. Eén contact voor service en ondersteuning. Makkelijker kunt u het niet krijgen.

 

Voorzieningen voor probleemloos varen

Met het EVC-platform (Electronic Vessel Control) kunt u intelligente functies toevoegen aan uw binnenboordmotor. Dit jaar zijn er twee nieuwe functies: cruisecontrol en de enkelvoudige hendelmodus. Beide functies zijn geïntegreerd in de nieuwe bedieningselementen, waar u ook de gewaardeerde lage-toerenfunctie zult aantreffen.

Dieselmotoren:

Meer prestaties – minder CO2

volvo pentaDe motoren uit de D-serie bieden een uniek scheepskoppel dat niet alleen zorgt voor een snelle acceleratie maar tevens voor een efficiënte kruissnelheid. Door schone motoren te combineren met intelligente accessoires voor economisch varen, worden het brandstofverbruik en de CO2-emissies op een zeer laag niveau gehouden.

De D-serie wordt geproduceerd van 2 cilinder 13 pk tot de 6 cilinder 900 pk waarvan deze serie uitvoerbaar is in verschillende drive’s. Van de D1-13 pk tot D2-75 pk is het mogelijk om deze motoren in een schroefas uitvoering of een  saildrive uitvoering te verkrijgen. Vanaf de D3-110 pk tot D6-400 pk is het mogelijk om deze als schroefas uitvoering te nemen of Aquamatic (Hekdrive). Bij deze motoren is het mogelijk om elektrisch te schakelen en gas te geven. Dit zorgt ervoor dat u zorgeloos en efficient kunt varen. De D4-260 pk tot de D13-900 pk zijn gemaakt voor schroefas uitvoeringen en IPS drive’s. Deze IPS drive’s zijn bedoelt voor boten van 30 tot 100 voet.

 

 

Saildrive

volvo penta saildriveDe door Volvo Penta in 1973 geïntroduceerde Saildrive was uniek in zijn soort. De huidige Saildrives beschikken over alle orginele voordelen, plus een aantal unieke vernieuwingen. Het is de meest comfortabele, efficiënte en veilige aandrijving voor zeiljachten. De gepatenteerde Volvo Penta twee-blads, drie-blads, en vier-blads klapschroeven hebben een lage weerstand tijdens het zeilen, maar leveren dezelfde stuwkracht als een vast schroef – zowel vooruit als achteruit.Het assortiment sluit aan bij motoren met vermogen van 5 t/m 120 pk.

Moderne zeiljachten verbruiken veel elektriciteit. Daarom wordt de D-serie voorzien van veruit de beste acculader die leverbaar is – als standaarduitrusting. Het is een 115A dynamo met een ingebouwde laadsensor, die de correcte voltage aan de accu doorgeeft (de D3 beschikt over een 150A dynamo). Een extra dynamo is eenvoudig te installeren om nog meer laadcapiciteit te creeëren.

 

Aquamatic Hekaandrijving

De Aquamatic hekaandrijving is een toonaangevende hekaandrijving. Op geheel eigen wijze biedt de Aquamatic hekaandrijving een totaaloplossing voor bootliefhebbers die een optimale combinatie van prestatie, vaarbeleving en comfort willen in boten van 20-45 voet.

 

IPS

De ingenieuze Volvo Penta IPS.

Bij de introductie in 2005 was Volvo Penta IPS een revolutie op vaargebied. Het nieuwe inboard-systeem bleek op alle belangrijke gebieden superieur aan inboard-aandrijvingen: wat betreft besturing, comfort aan boord en prestaties.

Momenteel is Volvo Penta IPS nog steeds het ongeëvenaarde aandrijfsysteem voor jachten van 30-100 voet; en dé gekozen aandrijving bij talloze bootfabrikanten over de hele wereld.

De naar voren gerichte opstelling en een efficiënte, vlak planerende romp geven rond de 35% meer efficiency bij hoge kruissnelheden dan inboards met schroefassen.

 

De Voordelen van Volvo Penta IPS:

40% Langere actieradius

20% Hogere topsnelheid

30% lagere brandstofverbruik

30% monder CO2-emissies

50% lager waargenomen geluidsniveau

 

 

 

 

Volvo Penta Green Commitment.

Het verminderen van de impact op het milieu is een globale uitdaging. Volvo Penta’s toezegging, als industrieleiders op het gebied van krachtbronnen voor de pleziervaart, omvat:

 • Revolutionaire voortstuwingssystemen die zorgen voor meer vaarplezier en een aanzienlijke vermindering van de CO2-emissies.
 • Geavanceerde motoren met hogere prestaties en een lagere impact op het milieu.
 • Slimme accessoires die extra mogelijkheden bieden voor zuinig varen.
 • Productie in milieugecertificeerde (ISO 14001) productiefaciliteiten van wereldklasse.

De groene toezegging van Volvo Penta is goed voor u en voor het milieu.

 

 

Klik hier om naar Volvo Penta onderdelen te gaan

 

 

 

Contact ons:

  Afdeling kiezen:

  Webshop

  Alle serviceonderdelen voor uw boot

  Naar webshop »

  Nieuwsbrief ontvangen?

  © 2018 Oranjemarine B.V. | Algemene voorwaarden