Oranjemarine

Teakdek

Home / Onderhoud / Teakdek

Teakdek

Over teakhout

Oorspronkelijk komt teakhout uit Zuidoost Azië. Vanwege schaarste wordt het tegenwoordig op grote schaal aangeplant in de tropen. Dit leidt tot grote verschillen in kleur, gewicht, hardheid en andere eigenschappen. Het begrip teakdek is zo ingeburgerd in de scheepsbouw, dat deze term ook gebruikt wordt voor een dek van andere houtsoorten. Teakdek

Eigenschappen van teakdek

TeakdekEen Teak is prachtig om te zien, duurzaam, sterk, stroef, krimpvrij, scheurt niet en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Een echt teak gaat makkelijk 80 tot 100 jaar mee.

Teakhout werd vroeger al vaak gekozen voor het dek vanwege de warmte- isolerende werking en voor de anti-slip eigenschappen; zowel van een droog dek maar zeker ook wanneer het nat wordt en de zachtere teakvezels tevoorschijn komen.

Als teak wordt blootgesteld aan zon- en andere weersinvloeden komen de natuurlijke oliën naar de oppervlakte van het hout. Onder invloed van dit zonlicht geven de oliën, in combinatie met de in het hout aanwezige kalk, de bekende grijze kleur.

Om weer de mooie bruine kleur terug te krijgen moet er onderhoud gepleegd worden. De grijze kleur is nauwelijks te voorkomen. Met professionele gereedschap en producten kunnen wij uw teakdek weer zo goed als nieuw krijgen. U kunt ervoor kiezen om het teakdek te laten schuren of schoon te laten maken.

Klik hier voor meer informatie

Schuren Rapida achterdek

 

Schuren Rapida zijdek

 

 

 

Contact ons:

  Afdeling kiezen:

  Webshop

  Alle serviceonderdelen voor uw boot

  Naar webshop »

  Nieuwsbrief ontvangen?

  © 2018 Oranjemarine B.V. | Algemene voorwaarden