Oranjemarine

Boot reinigen

Home / Onderhoud / Boot reinigen

Boot reinigen

boot reinigenVoor het behoud van uw plezierjacht is het regelmatige boot reinigen en verzorging van essentieel belang. Frequent onderhoud beschermt uw boot tegen zure regen, zon en andere invloeden van buitenaf. Bovendien voorkomt u door regelmatig onderhoud verkleuringen, een doffe lak en – belangrijker – onnodige schade aan uw boot. De gelcoat of lakwerk van uw boot verliest zijn glans en kan na enkele jaren scheurtjes gaan vertonen. Het pigment van lak zakt weg waardoor de lak verkalkt en dof wordt. Goed onderhoud van uw boot is dus nood- zakelijk, ongeacht het materiaal. Om optimaal resultaat te behalen is een combinatie van wassen, polijsten en poetsen sterk aan te raden.

Eerst worden het dek en de kuip (of opbouw) van uw schip met de grootste zorg afgespoten, veelal met behulp van een hogedruk reiniger. Zo wordt voorkomen dat zand en ander los vuil krassen veroorzaken bij de verdere wasbehandeling.

Uw dek en de kuip (of opbouw) worden vervolgens met speciaal geselecteerde borstels grondig gewassen. Spinnen uitwerpselen, vogelpoep en ander vuil wordt verwijderd. Om beschadiging en verwijdering van de zachtere houtvezels te voorkomen worden houten elementen met een zachte borstel of een reinigingsspons behandeld.

Hierna kan de boot gepolijst worden. Met de juiste producten en materialen kunnen wij de gelcoat van de boot weer terug brengen naar nieuwstaat. Met polijsten schuurt men een heel klein laagje gelcoat van de oppervlakte af. Het geschuurde laagje is een laagje wat aangetast is door uv en vuil wat ingetrokken is in de gelcoat. De laag slaat dan dof uit.

Na het polijsten moet de boot gepoetst worden. Nadat men de oude laag eraf heeft geschuurd moet de boot gepoetst worden. Dit moet gebeuren om de glans terug te brengen in de gelcoat. Als de boot helemaal gepoetst is is een wax beschermlaag aan te bevelen. Deze wax laag beschermd de gelcoat laag tegen uv en vuil aanslag.

Voor en na poetsen

Contact ons:

  Afdeling kiezen:

  Webshop

  Alle serviceonderdelen voor uw boot

  Naar webshop »

  Nieuwsbrief ontvangen?

  © 2018 Oranjemarine B.V. | Algemene voorwaarden