Oranjemarine

Antifouling

Home / Onderhoud / Antifouling

Antifouling

Antifouling is een verfsoort waarbij biociden,koper, chloorrubber en/of andere aangroeiwerende middelen zijn toegevoegd. Het is dus in de eerste plaats aangroeiwerende verf, waarmee wordt voorkomSchuren antifouling en dat algen, schelpjes en mosselen zich vasthechten op het onderwaterschip. In de tweede plaats zorgt de antifouling ervoor dat het onderwaterschip goed geconserveerd blijft, waardoor de levensduur en waarde van uw boot optimaal blijft.

Is het aanbrengen van antifouling nodig?

Het antwoord is nadrukkelijk JA. Wanneer er geen antifouling op het onderwaterschip wordt aangebracht, ontstaat er al snel een forse aangroei (baard) en loop je de volgende risico’s en kosten aan:

 • Snelheidsverlies: door de aangroei ontstaat er extra weerstand, waardoor de boot een halve tot twee mijl per uur langzamer zal varen.
 • Extreem brandstofverbruik: door het langzamer varen zal middels extra motorvermogen getracht worden de snelheid op te voeren. Dit kost aanzienlijk meer brandstof (10 tot 30 procent)
 • Aantasting van de onderlagen en corrosie.
 • Bij polyester schepen: een versneld optreden van osmose (blaasvorming, waardoor het polyester wordt aangetast en het polyester gaat de-lamineren).
 • Aantasting van levensduur en waarde van uw boot.interprotect antifouling.
 • Antifouling is in de kleuren wit,zwart,rood,blauw te verkrijgen.

Epifanes

antifoulingOranjemarine werkt alleen met de beste materialen en zo gebruiken we ook de Epifanes Copper-Cruise antifouling. Een effectief werkende koper- en biocide houdende high performance antifouling met de nieuwste koper release technologie voor een optimale koperafgifte. De nieuwe formulering geeft een bewezen verbetering in aangroeiwering in vergelijk met voorgaande conventionele koperhoudende antifoulings. De efficiënt en effectief slijpende werking gecombineerd met het harde, schrobbare oppervlak. Sterke antifouling geschikt voor alle type schepen, varend tot 30 knopen (55 km/u). Biedt een uitstekende aangroeiwerende werking op zoet, brak en/of zout water. Epifanes Copper-Cruise is één van de weinige antifoulings die in Nederland tot 2022 is toegelaten voor beroepsvaart en pleziervaart.

 

Verder gebruiken we de tweecomponenten primer / intermediate coat op basis van epoxy- en vinylhars. Goede hechtingseigenschappen en slagvastheid. Universeel overschilderbaar met alle typen één- en tweecomponenten verfproducten. Doordat Epifanes Interimcoat kwarts bevat heeft het een grof oppervlak met een uitstekende mechanische hechting voor de opvolgende lagen, daarom Epifanes Interimcoat niet schuren. Toepassing: algemene hechtlaag voor binnen en buiten, onder en boven de waterlijn. Hechtlaag voor diverse antifoulings ongeacht welk merk, op polyester en op tweecomponenten (epoxy) ondergronden. Afsluitende hechtlaag over epoxysystemen.

Voor meer informatie over Epifanes klik hier

Contact ons:

  Afdeling kiezen:

  Webshop

  Alle serviceonderdelen voor uw boot

  Naar webshop »

  Nieuwsbrief ontvangen?

  © 2018 Oranjemarine B.V. | Algemene voorwaarden