Oranjemarine

Mercury Outboards

Home / Mercury Outboards

Mercury Outboards

 

Mercury Outboards is marktleider in outboard technologie, met een modern en breed aanbod in viertakt buitenboordmotoren. Een wereld vol plezier, opwinding en vrijheid.

Peace of mindmercury1
Elke Mercury Outboards, van de makkelijk draagbare 2,5pk tot en met de krachtigste 400pk Verado, die recreatief wordt gebruikt, komt in aanmerking voor een verlengde fabrieksgarantie tot  5 jaar .

Klaar voor de toekomst
Elke recreatief gebruikte Mercury OptiMax en Verado buitenboordmotor wordt standaard geleverd met 3 jaar fabrieksgarantie. De dekking is op de laatste dag van de garantieperiode precies dezelfde als op de dag dat de motor is gekocht. De dekking is niet afhankelijk van de leeftijd van de motor, noch van het aantal gedraaide uren.


Mercury Outboards gebouwd voor het water

Hetzelfde geldt voor de anticorrosiebescherming. Mercury biedt voor alle motoren van pleziervaartuigen een beperkte driejarige anticorrosiegarantie. Het maakt dus niet uit of er in zout of in zoet water wordt gevaren, ook onder de zwaarste omstandigheden geldt deze bescherming.

Kennis is macht
Waar de boot ook voor gebruikt wordt, op het juiste moment over de juiste gegevens beschikken kan veel verschil uitmaken. Mercury’s SmartCraft technologie houdt je op de hoogte van alle essentiële motor- en milieugegevens. Of de boot nu al is uitgerust met het SmartCraft systeem of dat er later voor gekozen wordt, als Mercurydealer adviseren wij het systeem dat het best bij past.

Mission control
Mercury’s SmartCraft Digital Throttle and Shift-systeem (DTS) voor één of meerdere motoren zorgt voor een uiterst nauwkeurige en soepele bediening van de buitenboordmotor. Anders dan bij traditionele mechanische systemen is er geen vertraging zodat er direct en progressief geaccelereert kan worden over het gehele vermogensbereik.

Soepele bediening
In tijden van hoge brandstofprijzen kiezen bootliefhebbers die het maximale uit hun brandstoftank willen halen voor SmartCraft en de MercMonitor met EcoScreen. Op het digitale display met aanpasbare achtergrondverlichting worden motortrim, toerental, snelheid en brandstofverbruik continu bewaakt terwijl de bestuurder tips krijgt voor een optimaal brandstofverbruik. SmartCraft biedt ook de voordelen van Troll Control, een sleepstand waarin je, afhankelijk van het model van de boot, het toerental kunt instellen van 450 tot 1000 rpm door het telkens met 10 rpm te verhogen.

0020505_mercury-marine-propellers_450Mercury Propellers, perfectie opnieuw uitgevonden
De prestaties, de kwaliteit en de mensen achter Mercury’s propellers zorgen ervoor dat deze wereldwijd de toon aangeven op het gebied van schroeven voor buitenboord- en binnenboordmotoren. Het is geen toeval dat propellers van Mercury qua topsnelheid en acceleratie andere merken ver achter zich laten: Mercury schroeven worden ontworpen door een team van toegewijde ingenieurs, bijgestaan door meer dan 160 jaar ervaring in het ontwerpen van propellers. Deze ervaring stelt Mercury in staat propellers te ontwerpen die hun tijd jaren vooruit zijn. Ze worden vervaardigd in Mercury’s speciale gieterij in Fond du Lac, Wisconsin, waar op basis van gesmolten metaal de allerbeste propellers worden gemaakt die tegenwoordig verkrijgbaar zijn.

Het juiste materiaal
Mercury’s toonaangevende propellers zijn vervaardigd van Mercury’s X7-legering, een gepatenteerd materiaal dat zich in tegenstelling tot gewoon RVS perfect leent voor de productie van performance propellers. Onze aluminium propellers zijn vervaardigd van MercAlloy, een gepatenteerde aluminium legering die tot een dunner blad leidt en daarmee tot minder weerstand. Voor extra zekerheid en betrouwbaarheid zijn Mercury propellers voorzien van de Flo-Torq II technologie, waarmee het onderwaterhuis wordt beschermd en een veilige thuiskomst mogelijk maakt wanneer de propeller beschadigd is. Het Flo-Torq assortiment naafsystemen omvat ook innovatieve geluidsreductie technologie, en zijn zowel in zoet als in zout water corrosiebestendig.

De juiste propeller voor uw motor/boot
Het belang van de juiste propeller voor een boot/motor wordt vaak onderschat. Of je nu een professionele waterskiër, een cruiser of een weekendvisser bent, de propeller maakt het verschil. de keuze bestaat uit: aluminium-, RVS-, 3-, 4 en zelfs 5-bladpropellers, te gebruiken van pleziervaart tot wedstrijdboten.

Toonaangevende bescherming
Wanneer een buitenboordmotor heeft blootgestaan aan ruwe golven, veel vocht of een extreem hoog vermogen, is het tijd voor onderhoud met originele onderdelen en accessoires. Met vele bewegende delen heeft een buitenboordmotor beproefde en hoogwaardige olie en smeermiddelen nodig die speciaal zijn ontwikkeld door Mercury. Alleen met deze speciale oliën en smeermiddelen levert elke buitenboordmotor optimale prestaties.

mercury3Op Mercury Outboards kunt je rekenen
Na een lange winter is niets zo opwindend als die eerste boottocht van het seizoen – tenzij de motor niet start vanwege verstopte brandstofleidingen. Om die ellende te voor te zijn, is het belangrijk alle motoronderdelen regelmatig te onderhouden. Daarvoor biedt Mercury een aantal producten die ervoor zorgen dat de motor het hele jaar door optimaal presteert, zoals brandstofadditieven, anodes, smeermiddelen, waterscheidende brandstoffilters en brandstoftanks. Al deze producten zijn speciaal ontworpen door Mercury. Watersporters die voor onze producten en geavanceerde formules kiezen, verzorgen hun motor het beste, met een aanzienlijk langere levensduur tot gevolg.

De juiste producten
Om te kunnen blijven genieten van het prachtige design en de hightechafwerking is het van essentieel belang originele onderdelen te gebruiken bij elke onderhoudsbeurt en elke toevoeging van accessoires. In tegenstelling tot aftermarktproducten garanderen originele accessoires montagegemak en een betrouwbare werking. Tenslotte zijn alle originele onderdelen en accessoires ontworpen door dezelfde mensen die ook de motoren hebben ontworpen.

FourStroke

Vergeet alles wat u weet over viertaktbuitenboordmotoren. Onze Mercury Outboards luiden een nieuw tijdperk in. Een compleet nieuw tijdperk. Ze zijn steviger, kleiner en lichter dan om het even welke andere viertaktmotor voor schepen. Ze bieden een combinatie van prestaties en efficiëntie, waardoor uw tijd op het water voortaan nog veel aangenamer wordt.

Betrouwbare kracht. Lichtste gewicht.

Het grote slagvolume van onze 75-150 pk sterke FourStroke-motoren biedt u een grote voorsprong op het vlak van vermogen en duurzaamheid. Het extra koppel helpt u om sneller te planeren, zelfs wanneer u waterskiërs en tubers trekt of wanneer u een ponton tegen de wind en de stroom in manoeuvreert. Dit alles werd in de lichtste en meest compacte ontwerpen van de industrie ingebouwd.

Altijd klaar. In elk seizoen.

Starten en vertrekken. Wanneer u maar wilt. Dat is het hele idee achter een Mercury® FourStroke. Bijna volledig onderhoudsvrij, eenvoudiger kan niet. Robuustere componenten, betrouwbare elektronische brandstofinjectie (op bepaalde modellen), leverbaar met SmartCraft® digitale monitoring. Meer kwaliteit op het gebied van engineering betekent meer ‘quality time’ op het water.

Brandstof. Haal meer uit elke druppel.

Elektronische brandstofinjectie in een buitenboordmotor. Mercury® voerde het pionierswerk uit en patenteerde deze technologie ook. Daardoor werken Mercury FourStroke-motoren harder, langer en efficiënter. Onmiddellijke starts. Schone en stille werking. En een zuinig brandstofverbruik bij kruissnelheden, zodat uw actieterrein op het water nog groter wordt (alleen bepaalde modellen) zonder dat u daarvoor dieper in uw zak hoeft te tasten.

Viertaktmotoren bouwen. Geschiedenis maken.

We ontwikkelen al decennialang viertakttechnologie. En perfectioneren die. Waardoor we de technologie op een hoger peil tillen. En viertaktmotoren lichter, sterker en betrouwbaarder maken dan elke andere fabrikant op deze markt, zonder dat dit ten koste gaat van de legendarische prestaties van Mercury. Constante innovatie en verbetering. Stilstaan is achteruitgaan.

SeaPro™ FourStroke

De commerciële SeaPro-buitenboordmotoren van Mercury Outboards zijn ontworpen om net zo hard te werken als u. Ze zijn de hardwerkende partners van al wie zijn dagelijkse inkomen uit de zee moet halen.  Ze hebben hun waarde op het vlak van betrouwbaarheid bewezen door de prestaties die ze leveren in de zwaarste werkingsomstandigheden. Daardoor kunt u jaar na jaar op een probleemloze werking rekenen.

Lichtgewicht.

Door het gebruik van lichte en duurzame materialen en het lagere aantal bewegende onderdelen dan in FourStroke-motoren van de concurrentie is de SeaPro een stevige, compacte, duurzame en bijzonder efficiënte oplossing.

Door het lagere totale gewicht kunt u het koppel van de motor volop benutten voor de acceleratie.

Commerciële kalibratie

SeaPro FourStroke-motoren werden specifiek gekalibreerd om te voldoen aan commerciële werkcycli en zorgen voor betrouwbaarheid en prestaties wanneer u die het meest nodig hebt.

Verado®

Verado-buitenboordmotoren hebben een geheel nieuwe reeks standaarden gezet op het gebied van prestaties. Hoe u deze ook definieert. Minder lawaai en trillingen? Check. Lager brandstofverbruik? Check. Aangejaagd viertakt vermogen en koppel? Check. Alles. En dan nog wat. Verado.

De Verado®-vaarervaring

Niets kan tippen aan de stille, moeiteloze werking van een Verado. SmartCraft® Digital Throttle & Shift (DTS) voor ultrasoepel schakelen en onmiddellijke gasrespons. Elektro-hydraulische stuurbekrachtiging zoals bij een auto, die een zeer precieze hantering toelaat. Joystickbesturing die u aan het roer van uw schip plaatst zoals nooit tevoren. Verado koppelt kracht aan verfijning.

Hoge duurzaamheid. Weinig onderhoud.

Versterkt en beter beschermd. Ontwerp met lange bouten, een onderhoudsvrij kleppenmechanisme, dubbele waterinlaten voor constante koeling en een langere levensduur. Stevige constructie boordevol vermogen en met superieure corrosiebescherming die u alleen vindt bij Mercury Outboards. Gemaakt voor grotere boten en ruimer water.

Minder trillingen, meer controle.

Het Advanced Midsection (AMS). Een middenmotorwieg met vier motorrubbers met progressieve verhouding die het motorblok isoleren en het verfijnde en natuurlijk gebalanceerde vermogen van de Verado-zescilinderlijnmotor temmen. Houdt trillingen buiten de boot. En van het stuur.

Prestaties. Met compressor.

Veranderingen in temperatuur, vochtigheid en hoogte ten opzichte van het zeeniveau vormen geen probleem voor de Verado®. Een hoog presterende buitenboordmotor met compressor, die in elk seizoen lastige omstandigheden in zuiver vermogen omzet. Superieur koppel en acceleratie over het gehele vermogensbereik. Van de kopstart tot de topsnelheid. Allemaal met minder brandstof.

Volle-Zee-Versnellingsbak

De ultrastevige 13,82 diameter volle-zee-versnellingsbak is ervoor ontworpen en gemaakt om te werken op open zee en extra lift te genereren voor langere, zwaardere middenconsoles en walkarounds. De versnellingsbak bevat grote, sterke versnellingen, ijzersterke lagers en onderdelen die vijf keer sterker zijn dan die in een standaard versnellingsbak.

 

OptiMax® & Pro XS™

OptiMax biedt de beproefde kracht, betrouwbaarheid en brandstofefficiëntie die u alleen kunt verwachten van het exclusieve tweetraps Direct Fuel Injection-systeem (DFI) van Mercury. Een uitstekende kopstart en acceleratievermogen en een onberispelijke hanteerbaarheid bij iedere snelheid. En zelfs met al die troeven is dit nog altijd uw best denkbare investering op het water.

Voor mensen die vooral hoge snelheden en felle acceleraties van hun buitenboordmotoren verwachten, is de OptiMax Pro XS de enige keuze. De ingenieurs bij Mercury maakten bij de ontwikkeling van deze familie krachtige buitenboordmotoren met directe injectie optimaal gebruik van de kennis die Mercury Racing de afgelopen decennia heeft opgedaan. Het resultaat is een familie buitenboordmotoren die de concurrentie geen schijn van kans laten op het vlak van vermogen, duurzaamheid, prestaties en brandstofefficiëntie.

Directe besparingen op brandstof.

Mercury Outboards OptiMax-motoren behoren tot de meest brandstofefficiënte motoren op het water. De tweetraps directe injectie zet de brandstof op een snelle en efficiënte manier in aandrijving om. Verder varen met iedere druppel brandstof. Meer geld voor pluggen. Meer tijd om te vissen in plaats van te varen. Directe injectie slaat opnieuw zijn slag.

Zuivere starts.

Nauwkeurige en constante brandstoftoevoer voor een perfect verbrandingsproces. Meer vermogen. Lagere emissies. Ze zijn in feite laag genoeg om te voldoen aan de meest veeleisende internationale normen voor luchtkwaliteit. Geen enkele motor krijgt een boot sneller en efficiënter uit de startblokken, in plané en over het meer.

Gooi de traditionele vooroordelen over tweetaktmotoren overboord. Ver overboord.

Tweetaktvermogen en acceleratie, dat zeker. Minder bewegende onderdelen, check. Maar wel een aantal nieuwe dingen waaraan u zult moeten wennen. Zoals minder brandstof, rook en onderhoud. Meer tijd op het water. We denken dat u het wel gewoon zult worden.

Er is snel… En snel.

De OptiMax® Pro XS biedt wat ambitieuze professionals en recreanten willen, nodig hebben en vragen. Ongelooflijke respons. Adembenemende kopstarts tot duizelingwekkende snelheid bij volgas. Speciale membranen van koolstofvezel en op maat gemaakte zuigerkoppen voor hogere snelheden en een gierende acceleratie. Systemen en componenten die tijdens tests bijzonder zwaar op de proef werden gesteld. En in rechtstreekse vergelijkingstests tot 15 % zuiniger dan andere buitenboordmotoren. Wanneer uw passie erin bestaat om zoveel mogelijk vis in de livewell te gooien, dan moet u wel een Pro XS op de spiegel monteren.

 

Mercury Outboards

 

Meer over Mercury Marine: Klik hier

 

Contact ons:

  Afdeling kiezen:

  Webshop

  Alle serviceonderdelen voor uw boot

  Naar webshop »

  Nieuwsbrief ontvangen?

  © 2018 Oranjemarine B.V. | Algemene voorwaarden